Home  »  Staub  » 

Staub

 

 

Bekijk hier al onze producten van Staub.

 

Het keukengerei van Staub in geëmailleerd gietijzer dat in Frankrijk wordt vervaardigd sinds 1974 heeft bij professionele keukenchefs een goede reputatie opgebouwd dankzij zijn uitzonderlijke prestaties, gebruiksgemak, duurzaamheid en kleurrijke vormen die zorgen voor een geslaagde presentatie van de gerechten op tafel. De aandacht voor details maakt van Staub een uitzonderlijk merk: de perfect passende deksels met spikes die zorgen voor een continue besprenkeling, de hittebestendige knoppen in vernikkeld staal en een met kwarts geïnfuseerde binnenlaag in mat zwart email. De verschillende lagen geglaceerd email aan de buitenkant maken het mogelijk om een glanzend, aantrekkelijk en krasbestendig exterieur te creëren. Met deze benadering, die functionaliteit en design voorop zet, wordt meteen duidelijk waarom men overal ter wereld de Staub producten aantreft in de keukens van de grootste restaurants en waarom ze perfect geschikt zijn voor zowel in de keuken als op de tafel.

Door de ingenieuze constructie van de deksels van de Staub cocottes ontsnapt er minder vocht tijdens het kookproces. Na 55 minuten kooktijd is er 10% meer vocht in de Staub cocotte achtergebleven dan in andere pannen het geval zou zijn.*

Het besprenkelingssysteem bestaat uit dopjes die over de hele binnenkant van het deksel zijn aangebracht. Hierdoor wordt de volledige inhoud van de cocotte continu besprenkeld. Het Staub besprenkelingsdeksel is in vergelijking met conventionele deksels 9 keer zo efficiënt .**

*Getest door Cetim Cermat (11/2009)
**Getest door het de R&D-afdeling van ZWILLING J.A. Henckels (11/2009)

Staub


Staub: Vlak deksel met noppen


De Staub deksels hebben een platte vorm en zijn voorzien van noppen. Ze verspreiden een kleine maar efficiënte hoeveelheid water op het centrale deel van de bereiding. Het debiet van het water dat neerslaat op het centrale deel van de bereiding: ~0,02 l/u

Merk A


Merk A: Bol deksel met glad oppervlak


De gietijzeren braadpannen voorzien van bolle deksels met een glad oppervlak beletten dat het gecondenseerde water op het centrale deel van de bereiding sprenkelt. Het debiet van gecondenseerd water dat neerslaat op het centrale deel van de bereiding: 0 l/u

 

Nog meer informatie over Staub kan u vinden op http://www.staub.fr/nl/